Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Utorak, 03 rujna 2019
Europska komisija danas je objavila rezultate ovogodišnjeg natječaja za bespovratna sredstva Europskog istraživačkog vijeća (ERC) u sklopu programa EU-a za istraživanje i razvoj Obzor 2020. Sredstva u iznosu od 621 milijun eura dodijeljena su 408 znanstvenika na početku karijere kako bi lakše ustrojili vlastite timove i provodili pionirska istraživanja u raznim disciplinama. Time se stvara približno 2500 radnih mjesta za postdoktorske istraživače, studente doktorskog studija i ostalo osoblje. Istraživanja obuhvaćaju različita područja, uključujući upotrebu šumskih prehrambenih proizvoda za rješavanje problema gladi u svijetu, procjenu intenziteta, učestalosti i rasprostranjenosti ekstremnih razina mora u Europi, istraživanje načina na koje tehnološka poduzeća promiču proizvode i stječu povjerenje proizvođača te analizu vještina preživljavanja jednostaničnih organizama. Carlos Moedas, europski povjerenik za istraživanje, znanost i inovacije, izjavio je: „Ako želimo odgovoriti na teška pitanja koja nam postavljaju naše doba i budućnost, istraživači moraju imati slobodu i podršku u znanstvenim podvizima. To je istinska vrijednost bespovratnih sredstava koja EU dodjeljuje u suradnji s Europskim istraživačkim vijećem: prilika da izvrsni znanstvenici ostvare svoje najhrabrije zamisli.” Dodatne informacije dostupne su u priopćenju za medije ERC-a. Bespovratna sredstva ERC-a dodjeljuju se znanstvenicima na početku karijere svih nacionalnosti s dvije do sedam godina iskustva nakon dovršetka doktorata (ili studija jednakovrijedne razine) i obećavajućom dosadašnjom znanstvenom karijerom. Pozivi na podnošenje prijedloga objavljuju se jedanput godišnje za svaki program. Pojedinosti i rokovi, uključujući za 2020., dostupni su ovdje.
Objavljeno u Vijesti
Europska komisija najavila je novi paket humanitarne pomoći u vrijednosti od devet milijuna eura za obitelji izložene nasilju u Myanmaru, osobito u saveznim državama Kachin, Shan i Rakhine. To obuhvaća dva milijuna eura za poboljšanje pristupa sigurnom i kvalitetnom primarnom te sekundarnom obrazovanju za djecu koja su raseljena krizom. „Težak položaj izbjeglica iz etničke skupine Rohindža samo je dio stanja u Mjanmaru. Ne smijemo zaboraviti žrtve koje su raseljene iz domova zbog kontinuiranog nasilja u toj zemlji. Glavni prioritet EU-a i dalje je zaštita civila. Najavljena pomoć namijenjena je zaštiti najugroženijih osoba kojima su uskraćena temeljna prava. Sve strane u sukobu moraju poštovati međunarodno humanitarno pravo i omogućiti pristup humanitarnoj pomoći svim dijelovima zemlje bez ograničenja”, izjavio je povjerenik za humanitarnu pomoć i civilnu zaštitu Christos Stylianides. Pomoć EU-a namijenjena je popravku skloništa i sanitarne te vodne infrastrukture čime će se poboljšati životni uvjeti u kampovima. Nadalje, projekti su usmjereni na sprečavanje rodno uvjetovanog nasilja i kao odgovor na njega te na poštovanje međunarodnog humanitarnog prava. Cijelo priopćenje za medije dostupno je na internetu.
Objavljeno u Vijesti

Poštovani korisnici usluga Europe Direct centara Slavonski Brod. U nastavku se nalazi poveznica na kojoj se nalazi kratka online anketa namijenjena korisnicima EDIC centara te Vas molimo da ju ispunite kako bismo imali povratnu informaciju o Vašem zadovoljstvu.

Online anketa o zadovoljstvu korisnika centara EDIC

Kalendar događanja

« Travanj 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas