Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Petak, 16 listopada 2015
Petak, 16 listopada 2015 14:20

Sajam poslova u Slavonskom Brodu

Već osmu godinu zaredom Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Slavonski Brod, pod pokroviteljstvom Brodsko-posavske županije, organizira Sajam poslova Brodsko-posavske županije s ciljem ostvarivanja direktnog kontakta između poslodavaca, obrazovnih institucija i udruga te nezaposlenih osoba.

Kao što je rekao Marko Neretljak, predstojnik slavonskobrodskog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ako se makar jedan posjetitelj prilikom posjete sajmu zaposli, može se zaključiti da je manifestacija uspješna.

"Volio bi da imamo više poslodavaca iz realnog sektora na sajmu, pogotovo da su nam se odazvali poslodavci iz onih sektora koji već imaju problema s traženjem radne snage, budući su granice otvorene, kvalitetna radna snaga razilazi se putem Europe, pa bi bilo dobro da u sljedećim prilikama poslodavci koji imaju problema dođu ovdje u direktan kontakt s nezaposlenim osobama, iako oni već imaju mogućnost to učiniti u područnim uredima HZZ-a", rekao je Neretljak. 

Sajam je otvorila pomoćnica ministra rada i mirovinskog sustava Tatjana Dalić.

"Sajam poslova pokazuje da je jako bitno da se na jednom mjestu nađu svi koji su vezani uz posao, bitan je razvoj i projekti, odnosno kuda ova županija i grad žele ići u gospodarskom smislu. Bitne su škole koje moraju dati školovanje i redovno, neformalno i informalno, bitni su ljudi koji moraju naučiti da je proaktivno traženje posla jako bitno. Poznati tvroničar je rekao - uzmite mi tvornice i strojeve, samo mi nemojte uzeti ljude i ja ću početi ispočetka", istaknula je Dalić i dodala da mladi moraju znati kako traženje posla ne mora nužno značiti da se moraju zaposliti u zvanju za koje su se obrazovali.

Slavonski Brod ima porast zapošljavanja, a ne brisanja iz evidencije i to za 1,3%, ima porast broja natječaja na Zavodu za 23%, a 30% je više novaca osigurano za mjere aktivne politike i 22 projekta su sudjelovala u povlačenju EU sredstava i izvukli su više od 3 i pol milijuna eura", dodala je Dalić. 

EDIC Slavonski Brod i ove godine sudjeluju na Sajmu poslova. Posjetiteljima Sajma, predstavnici EDIC-a Slavonski Brod pružili informacije o zapošljavanju u zemljama Europske unije te o EURES-a portalu.

Sajmu su nazočili i predstavnici Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, a za sve posjetitelje otvoren je od 12 do 15 sati i održava se u Industrijsko-obrtničkoj školi.

U okviru Sajma poslova organiziran Okrugli stol „Poduzetništvo žena-protiv izazova dugotrajne nezaposlenosti“  i tribina na temu Garancije za mlade.

Objavljeno u Vijesti

Na popis registriranih oznaka zemljopisnog podrijetla dodana je nova hrvatsko-slovenska zaštićena oznaka izvornosti (ZOI). Prijavu za registraciju izvorno su podnijeli hrvatski proizvođači istarskog pršuta, a oznaka je proširena i na slovenski naziv „Istrski pršut“ nakon što je postignut dogovor o kvalificiranom prekograničnom proizvodnom području. Slovenija sada ima 23, a Hrvatska sedam proizvoda zaštićenih sustavima kvalitete EU-a. Oznaka će biti dodana na popis više od 1290 već zaštićenih proizvoda.

 

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Studeni 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas