Europe Direct Slavonski Brod - Sadržaj izdvojen po datumu: Srijeda, 12 listopada 2016

 

Europska komisija pozvala je  zainteresirane na sudjelovanje u natječaju za Europsku nagradu za digitalne vještine (European Digital Skills Award) kojom želi nagraditi i promicati projekte usmjerene na razvoj digitalnih vještina za rad i život u Europi. Zašto je to važno?

 

 

Tko se može prijaviti? 

Natječaj je otvoren za sve projekte, bez obzira na njihovu lokaciju ili vrstu organizacije - nacionalne i lokalne institucije, tvrtke, obrazovne ustanove, organizacije civilnog društva ili kombinacije tih organizacija.

Zašto?

Nagradom se želi identificirati projekte koji su postigli značajan ili mjerljiv utjecaj na razvoj digitalnih vještina u svojim sredinama te ih je moguće prilagoditi i primijeniti i na druge regije ili područja.

Nagrade: 

  • Digitalne vještine u obrazovanju (Digital skills in education) – za transformaciju učenja i podučavanja digitalnih vještina u cjeloživotnom obrazovanju, obrazovanje učitelja i profesora.
  • Digitalne vještine za radno aktivne (Digital skills for the labour force) – za razvoj digitalnih vještina za rad u digitalnoj ekonomiji (prekvalifikacija ili dokvalifikacija zaposlenih ili nezaposlenih, savjetovanja za razvoj karijera)
  • Za bolje i kvalificiranije ICT profesionalce u Europi (More and better trained ICT professionals in Europe – za razvoj naprednih digitalnih vještina kod ICT profesionalaca u svim industrijama
  • Digitalne vještine za sve (Digital skills for all) – za projekte koji potiču razvoj digitalnih vještina kod svih građana

Kako se prijaviti? 

Popunite obrazac za prijave (EN) na web stranicama Europske komisije 

Rok za prijave: 

30. listopada 206. 

Napomena: 

Finalisti će svoje projekte predstaviti na zajedničkoj konferenciji te će ih Europska komisija predstaviti u medijima, na svojoj web stranici i u newsletterima.

Nagrade u svim kategorijama dodjeljuju se 1. prosinca 2016. u Bruxellesu tijekom nastupne konferencije Koalicije za digitalne vještine i poslove (EN)

Dodatne informacije: 

//Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite./" target="_blank" style="box-sizing:border-box;background-color:transparent;color:blue !important">Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Objavljeno u Vijesti

Europska unija podržat će Tele2 AB u uvođenju brzog mobilnog interneta u Švedskoj i Nizozemskoj kreditom Europske investicijske banke (EIB) u iznosu od 125 milijuna eura s jamstvom Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSU), središnjeg elementa Plana ulaganja za Europu. Cecilia Malmström, povjerenica za trgovinu, izjavila je: „Brzi širokopojasni pristup internetu ima ključnu ulogu u našem poslovnom i privatnom životu. Europska komisija odlučna je dovršiti uspostavu jedinstvenog digitalnog tržišta u Europi, a to znači i uvođenje 4G mreža u čitavom EU-u. Drago mi je što Europski fond za strateška ulaganja pruža jamstvo za takav važan projekt u suradnji s poduzećem Tele2.“ Dodatne informacije dostupne su ovdje.

Objavljeno u Vijesti

Kalendar događanja

« Travanj 2015 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

EDIC Slavonski Brod

EDIC SLAVONSKI BROD
Telefon: 00385 35 415 190
Mobitel: 00385 99 555 1115
E-mail:

EUROPE DIRECT Informacijski centar Slavonski Brod

EUROPE DIRECT Informacijski centar Mesićeva 28, Slavonski Brod HR-35000

Lokacija na karti

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod

Radno vrijeme EDIC-a Slavonski Brod
  za korisnike
ponedjeljak – petak : 8.00 – 16.00 sati

Kontaktirajte nas